Kako je krenula pandemija korona virusa, cijeli svijet se definitivno okrenuo naglavačke, a sve ono što smo radili na normalan način do početka 2020 godine mogli smo samo da zaboravimo. Više se nije moglo kretati ko prije, ljudi oko nas su nosili zaštitne maske, bježalo se jedno od drugih, a hrana se u martu i aprilu prošle godine kupovala kao luda. 

Sve je podsjećalo na neke filmove ili scene koje su se dešavale tokom ratnih godina koje su se dešavale tu oko nas, na Balkanu tamo sada već davnih 90 ih godina prošloga vijeka. Onda su na red došli i učenici, kako osnovnih tako i srednjih škola. Morao se jako brzo pronaći modul, kako zaštititi najmlađu populaciju? 

Shvatilo se jako brzo da je on line nastava jedino i pravo ispravno riješenje, a to su djeca sa oduševljenjem prihvatila. U određeno doba dana morali su biti on line, i prisustvovati času, a ocjene je bilo jako lako zaraditi, dovoljno je da si samo bio on line i to je to. Kako je sve to krenulo, na društvenim mrežama imamo jako puno anegdota sa ovakve nastave. Dešavalo se da na čas upadne neki totalno ddrugi lik, a ti video klipovi su imali jako piuno pregleda. 

Međutim, i profesori i nastavnici nekada naprave gaf, a jedan takav slučaj se desio prije par dana kada je nastavnik zaboravio isključiti kameru, a u tom trenutku mu je prišla supruga te su se počeli maziti, a učenici su to sve uredno gledali. Pogledajte i sami kako je to sve izgledalo…