Porodica, mnogi kažu, je svetinja – oni s kojima smo u krvnom srodstvu bi nam trebali biti najpreči. Nažalost, pokazalo se u mnogo slučajeva da to krvno srodstvo ne znači nekim ljudima ništa, tako da nije rijetkost da članovi uže porodice ne vole jedni druge i nemaju nikakav odnos.

Danas ćemo vam pokazati da porodica nije neka bajna i bezgrešna zajednica tako što ćemo s vama podijeliti objavu sa društvene mreže Reddit, gdje je rođak jedne djevojke koja se nedavno udala otkrio kako su joj svekar i svekrva otkazali dolazak na vjenčanje jer su imali “preča posla”.

Kakva preča posla? – Dvosedmični sportski turnir koji su htjeli da isprate do kraja. Nisu mogli vlastitom sinu doći na vjenčanje da ne propuste jednu utakmicu koja se poklopila u isto vrijeme s tim vjenčanjem. Što je još gore, prvobitno su obećali pokriti cvijeće, ali kad su odlučili da ne dođu, povukli su se i iz tog dogovora. Mladoženja i mlada su naravno bili razočarani i tužni što im je ovo učinjeno, a dodatna uvreda je bila ta što niko nije znao za taj aranžman s cvijećem, pa su imali vjenčanje bez cvijeća što je poprilično neuobičajeno za mnoge svadbene ceremonije.

Rođak mlade nije mogao da prešuti ovu nepravdu i ova priča pokazuje da se neki ljudi ne mogu uzdati ni u svoje roditelje, a kamoli nekog drugog. Ne zna se u kakvom su odnosu trenutno, ali korisnici Reddita su definitivno pokazali svoju razočaranost u ljudsku vrstu nakon čitanja ove priče. Šta vi mislite o ovome?