Ako pratite modernu balkansku kinematografiju sigurno ste čuli za film koji je pored filma “Toma” ove godine strašno profitirao a to je “Južni vetar: Ubrzanje” u kojem Miloš Biković tumači glavnu ulogu kriminalca Petra Maraša. Još uvijek film možete gledati u kinima a tu se pojavljuje i mladi Luka Grbić u ulozi Nenada Maraša, Petrovog mlađeg brata.

Ovaj glumac ima 21 godinu i već ga hvale na sve strane. Štaviše, nakon što je dobio ulogu odlučio je da upiše Fakultet dramskih umjetnosti i veoma je sretan s ovim izborom. Izabran je i za jednog od najboljih novih glumaca i sada glumi u serijama.

Neke serije u kojima se dosad pojavio su „Biser Bojane“, „Tajne vinove loze“, „Košare” i sigurni smo da ga čeka još mnogo uloga. Ono što je zanimljivo je da je pokazao i da je najinteligentniji glumac na sceni trenutno sa kvocijentom inteligencije od čak 156 – kao Nikola Tesla! Upao je i u Mensu a priznao je i da je malo lagao kako bi mu dali ulogu u filmu. Naime, kada su ga pitali da li vozi on je iz straha brzopleto odgovorio da je vozač što nije bilo istina. Otišao je na Google da začas nauči kako da vozi automatik.

Kada je upao u auto na sceni dobro je savladao vožnju i niko nije ni posumnjao da nije vozač, jedino mu je kaskader rekao da se malo opusti i to mu je dodatno pomoglo na setu filma “Južni vetar: Ubrzanje”. Očekujemo ovog mladića u još odličnih filmova i serija u budućnosti.