U hrvatskim medijima se pojavio snimak na kojem navodno mladi kadeti Policijske akademije u gradu Zagrebu igraju, ni manje ni više do Užičko kolo.

– To je bilo juče, proslava završetka obrazovanja poslednje generacije policajaca u Policijskoj akademiji ‘Josip Jović’ – rekla je osoba koja je želela da ostane anonimna.

Tada je ministarstvo unutarnjih poslova saopštilo ovo tim povodom:

– Saopštavamo da je Ministarstvo danas u toku dana primilo kraći snimak koji je vjerovatno nastao na Policijskoj akademiji u Zagrebu, a na kojoj se vjerovatno vide prekvalifikanti za zanimanje policajac i odmah po prijemu ovog snimka od Policijske akademije smo zatražili detaljan izveštaj i provjeru autentičnosti navedenog snimka. Po dobijanju relevantnih informacija obavijestit ćemo o svemu utvrđenom, kao i o činjenici da li je došlo do propusta u odnosu na vaspitno- edukativnu ulogu navedene jedinice ovog Ministarstva – kažu iz MUP.

Video šta se zapravo desilo možete pogledati na linku OVDJE.

Na snimku se, kako je objavio ovaj medij, pozivajući se na potpuno anonimnog čitaoca, vide policajci koji su tek diplomirali kako slave na Policijskoj akademiji „Josip Jović“. Hrvatski portal je odmah poslao pitanja Akademiji i Ministarstvu unutrašnjih poslova Hrvatske, kako bi dobili odgovre šta se zapravo ovdje desilo i da li je to uopšte dozvoljeno. Bilo kako bilo, malo veselja nikome ne škodi, a vjerujemo da su u ovim danima i sami mladi poželjeli da nađu razlog kako bi nešto proslavili. Nije im za zamjeriti.