Svjedoci smo toga, da je u posljednje vrijeme sve više prisutno crne hronike u medijima, a nema dana da ne vidimo neko strašno ubistvo, otmicu ili silovanje, a sve to se ne dešava kao prije “tamo negdje”, nego se sve dešava u našoj blizini, to jeste na balkanu. Najbolji primjer koliko se sve po,mjerilo u negativnom kontekstu, jeste nedavno hapšenje srpskog kriminalca Veljka Belivuka, koji je optužen da je likvidirao 17 osoba iz Srbije. 

Sve je povezano sa ucjenama, reketom, ali i dilanjem teških opojnih droga, a ako se dokažu svi navodi, prijeti mu doživotna kazna zatvora. Ni u Hrvatskoj nije puno bilja situacija, iako su već odavno u Evropskoj Uniji, i kod njih imamo jako puno crne hronike, a kod njih prednjače ucjene i otmice. 

Za danas jedna vijest koja je potresla cijeli region, a pogotovo Hrvatsku. Naime, mala djevojčica koja živi u okolni SLunja je nestala sinoć oko 19 sati, a u njenu potragu je uključena kompletna policija iz ove oblasti, a koliko je ozbiljna cijela situacoija pokazuje i podatak da je uključena i vojska koja sa helikopterima i psima tragačima pretražuje ovo područje. 

Jučer popodne na lokalmnom igralištu je primjećena grupa od oko 20 migranata, a djevojčica se nedaleko od njih igrala, tako da su oni prvo osumnjičeni za njen nestanak. 3 migranta su privedena, ali prema prvim informacijama, oni ne znaju ništa vezano za nestanak male djevojčice.