U nastavku današnjega članka jedna jako zanimljiva tema, a tiče se korona virusa, koja koliko god da nekada padne intenzitet uvijek je u top 3 teme svih svjetskih medija. Ona je od početka pandemije odnijela skoro preko 2 miliona života, a najnovije žarište je Indija, koja bilježiu u posljednjih 15 dana čak 300.000 preminulih osoba od ovoga virusa. 

U posljednjih godinu dana kako traje pakao koji sije korona virus, morali smo se oprostiti od jako puno slavnih i poznatih osoba, a posljednja u nizu je poznati američki reper DMX, koji je preminuo samo za 2 dana od kako je primljen u bolnicu. Na Balkanu se slična stvar sredinom februara desila Đorđe Balaševiću, koji je za samo 3 dana preminuo od obostrane upale pluća uzrokovane korona virusom. 

U Engleskoj je također prije 15 dana preminuo Princ Čarls od posljedica korona virusa, ali on je za razliku od prve dvojice imao 98 godina, tako da je bio ugrožena kategorija. Sada nam dolazi jedna uznemirujuća vijest i to iz Francuske, gdje je njihov predsjednik Emanuel makron saznao da je pozitiovan na covid 19, a njegov tim doktora je odmah preuzeo hitne mjere zaštite svih iz njegove porodice. 

Vrlo dobro se zna da je njegova supruga starija od njega punih 21 godinu, i da je ona faktički ugrožena kategorija. Zato su nju izolovali u Marsej, a on je ostaou Parizu, a svima se javio video linkom iz kućne izolacije gdje je najavio da je sa njim sve u redu.