Rijaliti emisije su relativno moderan medijski proizvod, a na Balkanu je takav sadržaj baš zaživio i postao izvor velike zarade za producente takvih emisija. Pink televizija iz Srbije je najveći proizvođač ovakvog sadržaja i emisija koja se pokazala najprofitabilnijom i najkontroverznijom je emisija “Zadruga” koja je trenutno u 5. izdanju.

“Zadruga” uključuje poznate ličnosti koje više nisu relevantne kao i neke starlete i ljude sa vezama u zabavnoj industriji. Mnog od ovih ljudi se ponašaju na svakakve okrutne i bolesne načine jedni prema drugima, a što bolesnije – to bolje za gledanost ovih emisija jer naš narod to iz nekog razloga obožava gledati.

Iako ove emisije često uključuju prevare, svađe, tuče, vođenje ljubavi, tračanje i mnoge druge stvari, nedavno se zapravo desilo nešto istinski tužno. Jedan od takmičara, odnosno “zadrugara”, je i Ante Baždarić koji je porijeklom iz Hrvatske i koji ima privatnih problema otkako je došao u peto izdanje emisije. Naime, Antova majka je bila jako bolesna i Ante nije imao nijednu drugu želju osim da je može nazvati putem video poziva. Izjavio je da mu se samo majčino zdravlje i stanje mota po mislima i Veliki šef zadruge mu je dozvolio da nakratko napusti emisiju da ode majci.

Nažalost, odmah po njegovom odlasku mu je majka i preminula pa je Ante na Instagramu podijelio tragičnu vijest i uputio izvinjenje svim zadrugarima koje je možda iznevjerio svojim hitnim napuštanjem emisije da vidi majku, ali govori da je već dugo bolesna i da su mu misli konstantno išle u tom pravcu tokom emisije.