U Bijeloj kući se desila pucnjava , a predsjednik Donald Trump je evakuisan iz sobe za konferencije. Nekoliko minuta kasnije , Trump se vratio na konferenciju za novinare , te je rekao kako se pucnjava desila ispred Bijele kuće , te da je sada sve pod kontrolom , te se zahvalio Tajnoj službi na brzom i efikasnom obavljanju posla.

 

Nešto kasnije je Tajna služba objavila da se incident desio kada je 51-godišnji muškarac prišao agentu na uglu 17.sjeverozapadne ulice Avenije Pensilvanija , u blizini Bijele kuće. Osumnjičeni se navodno približio agentu i rekao mu da ima oružje kod sebe , te je počeo da trči prema agentu , vadeći neki predmet iz svog džepa.

 

Nakon toga je muškarac čučnuo u položaj kao da će da puca , a onda je agent pucao u njega i pogodo ga u torzo. Policija je kansije ustanovila da ovaj muškarac nije uopšte bio naoružan , te da Bijela kuća nije bila probijena i niti jedna važna ličnost nije bila u opasnorti. Iz Tajne službu su izjavili da će ispitati cijeli incident , i da će se utvrditi eventualna odgovornost agenta.