U nastavku današnjeg članka donosimo vam novosti iz sveta. Naime , Angela Merkel važi za jednu od najuticajnijih političarki u celome svetu u poslednjih 20 godina. Angela , inače nemačka kancelarka , moglo bi se reći da je bila svakako poznatija i od njenih predsednika , jer kad god se setite ili Nemačke ili njenen političke scene , uvek ćete prvo da pomislite na Angelu Merkel .

Ona je za dve decenije , koje je provela na svojoj poziciji svakako uradila mnogo toga dobrog za svoju zemlju. Bila je umešana u jako puno političkih osluka za celi svet, ona se pitala za razne kredite u svetu, pitala se za NATO pakt, imala je jako veliku ulogu i na ovim prostorima, a baš nije bila omiljena kod srba, zbog svojih otvorenih emocija prema kosovu koje nikada nije krila. Ističemo da je u poslednjih par godina je imala dosta problema sa zdravljem , godine su učinile svoje , te je se samo čekalo na to kada će da svoju poziciju prepusti nekome drugom.

Mediji su nagađali i da ima Alzahajmerovu bolest , jer se na skupovima nikada nije mogla da dugo stoji na nogama , klao i da je uvek bila pretežno na stolici. Došlo je i do toga da je vreme da ode u penziju , ali to ipak nije dovelo do kraja njenog političkog života , te je se od kada je krenuo rat u Ukrajini više puta oglašavala povodom cele situacije, te isticala svoje mišljenje. Međutim, od subote je najnovija vest, a to je da od ponedeljka 18 aprila, Angela Merkel se više nikako neće oglašavati ni po jednom političkom pitanju u celom svetu. Na to ju je navelo , zato što su neki političari krivo tumačili njene izjave koje je davala u medijima.