Dešavanja sa svjetske scene u posljednjih par dana sve je zasjenila informacija o Indiji i broju oboljelih i mrtvih od korona virusa. Podsjećamo, samo u posljednjih 15 dana u najmnogoljudnijoj zemlji svijeta preminulo je skoro 300.000 ljudi. Prije samo par mjeseci na dnevnom nivou od covida 19 umiralo je oko 10, a danas su te brojke između 100 i 200 ljudi. 

Iz Sjedinjenih Američkih Država se uopšte ne oglašavaju po tom pitanju jer imaju svojih poslaova i glavobolja, a kako je na čelo države dođao bajden, on ima pune ruke posla. Donald Tramp mu je ostavio jako puno posla za uraditi,a  jako veliki broj saveznih država je poprilično neuređeno i u totalnom rasulu od protesta koji su se protezali skoro cijele prošle godine. 

Na svu situaciju sa korona virusom, došlo je i ubistvo crnog državljanina Amerike, i tada se digla cijela Amerika, a sve je krenulo podsjećamo iz Indianapolisa, da bi se protesti raširili po cijeloj Americi. NBA igrači i dan danas nose oznake na dresovima u vidu znaka podrške ljudima koji imaju drugačiju boju kože. Ovoga jutra opet se nastavlja sve po starom jer je napadnuta Centralna obavještajna agencija-CIA u Virdžiniji, kada je ispred samog ulaza istrčao nepoznati napadač i otvorio vatru na same agente. 

Agenti su odmah reagovali, te su odmah osuli paljbu po njemu, te su ga ranili i odmah je prebačen u lokalnu bolnicu. Za sada se ne zna identitet napadača niti razlog njegovog samoubilačkog pohoda.