Jako puno puta smo do sada pisali o nekim događajima koji su se dešavali na ovim prostorima, a koji su povezani sa nadnaravnim stvarima. Narodna vjerovanja na Balkanu su uglavnom povezani sa nekim stvarima, koji su itekako neobjašnjivi modernoj medicini i modernim stavovima koji vladaju u 21 vijeku. 

U Srbiji je pogotovo to slučaj, a vjerujemo svi da se sjećate onog slučaja iz okoline Pančeva, kada je čovjek sjekao drva i onda je na pola stabla kojeg je prerezao sa motornom pilom ugledao lik sveca, i to onog kojeg je njegova kuća i porodica slavila svake godine. Čak je i lokalna televizija došla da snimi to čudi, i da uvjeri gledaoce da nije u pitanju nikakva TV montaža. 

Sada vam opet donosimo jednu i više nego neobičnu priču iz okoline Topole, kada je Goran Stevanović odlučio da za Vaskrs ispeče prase, ali je onda zajedno sa komšijom na drvetu ugledao vatreni krst, a od viđenog prizora ih je obuzela jeza. Ovaj prizor se ukazao na jednom panju kojeg su pripremali da stave u vatru, da drži dok se prase ne ispeče do kraja. “Pečenje praseta za Vaskrs sam naslijedio od djeda, a ove godine nisam naručivao meso, nego sam odlučio sam da ga ispečem.

Međutim, kada je počela da pada kiša, sa komšijom smo premjestili vatru u garažu zajedno sa prasetom, a onda je moj komšija vidio ovu sliku na panju. Taj krst je gorio u panju najmanje 5 minuta, a onda je cijelu vatru držao do kraja.”, ispričao je Goran ovu nevjerovatnu priču.