Film “Dara iz Jasenovca”, koji je premijerno prikazan u petak navečer na RTS-u, kojeg je pratilo u direktnom emitovanju od 20 sati uvečer gledalo je rekordnih 3 miliona ljudi. Ovaj fulm je apsolutno porušio sve rekorde gledanosti, i može se reći da je podigao ljestvicu na jako veliku visinu u tome segmentu.

Film je izazvao ogromne emocije, i ljudi su definitivno ostali bez teksta gledavši film o manjih nacija u 2 svjetskom ratu koje su se u tom trenutku našli u ozloglašenom logoru. Srbi i romi su najviše stradali u cijeloj ovoj priči, a poslije nje su slijedili hrvati i jevreji sa ovih nesretnih krajeva. 

Mnoge javne osobe su se oglasile povodom ovog filma, a Instagram i Facebook je gorio sa komentarima o ovom jako emotivnom filmu, u kojem je obrađen nesretan život jedne male djevojčice, koja se zvala Dara, kao i kompletne njene porodice. Međutim, ocjene o filmu, nisu baš emotivno primljene u nekim krajevima ovog balkanskog lonca, koji je uvijek na jako visokoj temperaturi. Mnogi glumci iz ovoga filma su se preko noći proslavili,a osim male djevojčice, još neki glumci su pokazali da imaju jako dobrog šlifa za glumu. 

Tatjana kecman je jedna od glumica koja je odradila briljntnu rolu, a u filmu glumi ulogu časne sestre. Da li biste ikada rekli da ona ima samo 24 godine? Nema sreće u ljubavi, a trenutno se jedva izvukla iz jedne bolesne veze, sa kojim je bila u jako velikim problemima. Vjeruje da će joj ova uloga itekako pomoći u daljnoj karijeri. Vaša mišljenja?