Najveća tragedija na svijetu je svakako ona kada roditelj izgubi svoje dijete. Čak i onima koji nemaju nikakve veze uvijek je teško kada pročitaju ovakve stvari. Gubitak djeteta je najveća bol , i takav gubitak ništa ne može da nadoknadi , čak ni rođenje drugog djeteta , jer ta praznina zauvijek ostaje u srcu.

 

 

Žena po imenu Kler Marfi , koja živi u Škotskoj , je mlada majka koja je uradila baš sve za svoje dijete , ali to nažalost na kraju nije bilo dovoljno da ga spasi. Doživjela je najveću bol koju samo jedna majka može da doživi . Izgubila je svog sina , koji je imao samo osam godina.

Naime , nakon savsim uobičajenog dana Kler je sjela sa svojim sinom da gledaju film zajedno. Njen sin je bio jako uzbuđen jer je bio veliki fan igrice Fortnajt koju je igrao ranije toga dana , a prije nego su krenuli da gledaju film , on se bez ikakvog posebnog razloga okrenuo prema svojoj majci , rekao joj da ju voli i zagrlio ju. Nakon toga se srušio na pod i više nije dolazio sebi. Kada je stigl Hitna pomoć , malen dječak je još uvijek davao znakove života , ali kasnije se saznalo da je dječak imao teži oblik astme , koji se nije mogao izliječiti . i da je zbog toga koristio pumpicu. Napad je došao naglo , i bio toliko jak da se maleni dječak nije mogao izvući. Na njegovoj sahrani svi njegovi drugari su došli obučeni u likove , iz njegove omiljene igrice , niko nije mogao sakriti suze.