Američka službenica za popravne kazne 26. godišnja Tina Gonzales je uhapšena i zatvorena zbog sumnje da je imala sek sualni odnos sa zatvorenikom u zatvoru Fresno u Kaliforniji.

Kako navode lokalni mediji, ona je optužena još u mjesecu maju prošle godine, a kako se navodi, kriva je za to što je pocjepala uniformu između nogu, kako bi lakše i brže mogla da ima odnose na svom radnom mjestu.

Njen odnos sa neimenovanom zatvorenikom gledalo je čak jedanaest čuvara, tako je izvjestio lokalni medij The Frenco Bee.

Njen bivši šef Stiv Mektomas kazao je da je za 26 godina u zatvoru vidio mnogo ogavnih stvari, ali da ovako nešto u režiji policijskog službenika prvi put vidi do sada.

– Tina Gonzales je više od tri godine radila kao korektivni službenik, a takođe se i “hvalila” svojim nedelima za vreme službe. To je nešto što samo razvratni um može da smisli. Izdala nas je i pljunula na zakletvu koju je položila – naveo je Mektomas.

Isto tako je otkriveno da je Tina dotičnog zatvorenika snabdjevala žiletima kao i mobilnim telefonom, a redovno bi ga upozoravala kada će njegova ćelija biti pretresena. Ona se izjasnila krivom za sek sualne aktivnosti, kao i za posjedovanje alkohola, opijata i mobilnog telefona koji je u mjesecu aprilu dala prošle godine zatvoreniku.

Tina Gonzales će iza rešetaka provesti sedam mjeseci, dok će dvije godine biti na uslovnoj slobodi, a sudija joj nije izrekao maksimalnu predviđenu kaznu za ovo krivično djelo od tri godine i osam mjeseci zatvora, zbog toga što je imao u vidu njeno rano prinzanje krivice, pa joj je to uzeo kao jednu olakšavajuću okolnost.