Jako puno je emotivnih priča koje nam svakodnevno dolaze sa raznih dijelova svijeta, a najviše nas svakako emotivno dfotaknu priče koje imaju veze sa djecom koja su siromašna ili napuštena. Vjerujemo da se svi sjećate onog izgladnjelog dječaka iz Nigerije, koga je nahranila aktivistica Unicefa, i koji je zahvaljući njoj preživio. 

Ona je nakon par dana napravila humanitarnu organizaciju, koja je za samo par mjeseci skupila preko 2 miliona dolara, i koja je spasila mnogu gladnu djecu širom Afrike. Fondacija je dobila ime po ovom dječaku, koji je u stvari bio beskućnik, i koji je kasnije usvojen negdje na Zapadu, a danas živi i više nego normalan i uredan život dostojan svakog djeteta. 

Žan Stefan Dekudije je ime francuskog vojnika, koji je tačno prije 20 godina imao bazu na Kosovu, koja je tada morala biti tampon zona između zaraćenih snaga nezavisne republike Kosova i Srbije, i koji nije sigurno u tim trenutcima imao ugodan boravak tamo. Bukvalno, svako ko se tamo prijavio imao je torbu u glavi, a on je za francuske medije nedavno ispričao jednu jako emotivnu priču, koja je tada bila njegovo svjetlo vodilja, a koja se ipak završila sa hepijendom. 

Svaki dan iz Kosovske Mitrovice su dplazike žene sa porodicama po hranu, a jedna mala djevojčica se zvala Milica, koja mu je jednom prilikom poklonila ubrane jagode. On je njoj kupio barbiku, i nikada se više nisu vidjeli, ali se on prošle godine zainatio, i pronašao je preko društvenih mreža. Danas je Milica udata, živi u Kraljevu i ima troje djece, odmah ju je posjetio…