Jedan od najpoznatijih pjevača za vrijeme bivše Jugoslavije je bio svakako i Bora Drljača. Obavezno je da spomenemo da je za vrijeme bivše Jugoslavije dok je postojala, bilo zaista dobrih muzičara, glumaca ali i sportista. Kada bismo uporedili javni svijet u tom periodu i javni svijet danas, teško da bismo mogli pronaći bilo kakvu sličnost.

Mnogi su uspjeli da svoje karijere održe i do dana današnjeg, a neki su odustali ili preminuli. Kao što smo već nagovijestili, danas je riječ o Bori Drljači koji je bio pjevač i to i više nego poznat. Naime, teško je njega usporediti na primjer sa pjevačima poput Šabana Šaulića koji je imao i više nego sjajnu karijeru, ali je i Bora bio jedan od dražih kod ljudi.

On je imao dobre narodne krajiške pjesme i zato su se mnogi pronalazili u njegovim pjesmama i slušali ih sa uživanjem. Kada je u javnost došla vijest da je Bora preminuo, mnogi su ostali u šoku i slomljenog srca. Iako je tokom zadnjih nekoliko godina više boravio u rijaliti programima, mnogi su ga ipak pamtili po njegovoj muzici. Uvijek je na koncertima imao dobru atmosferu i ljudi su prosto obožavali Boru.

On je umro u 80. godini svog života, kada je otišao na operaciju srca, ali je zbig dvostrukog stenta imao čak 5 manjih operacija zadnjih 6 mjeseci svog života. Bora je volio hranu i piće te je dosita uživao u tome, a kada mu je doktor rekao da to sve mora svesti na minimum, nije mu bilo pravo. Nije ga poslušao, ali je onda na kraju i preminuo.