Poznata glumica Snežana Savić je oduvijek važila za jednu od najljepših žena na našim prostorima i za jednu pravu damu.

Ona i danas, iako je duboko zašla u sedmu deceniju života, odiše ljepotom i gracioznošću, a sada internetom kruži njena fotografija koja je iz mladosti.

Ona je ovog puta pozirala u crnoj majci, mokre kose, a ruku je, damski, stavila pod lice, tačnije pod bradu.

Ova fotografija je nastala još davne 1987. godine, a mnogi komentarišu to da je glumica u to vrijeme ostavljala sve bez daha.

Za one koji ne znaju, Snežana Savić je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica i pjevačica narodne muzike. Prepoznatljivost je stekla osamdesetih i devedesetih godina 20. vjeka ulogama u serijama „Bolji život“, „Srećni ljudi“ i „Porodično blago“, kao i pjesmama „Tri poljupca za sreću“, „Topolska 18“ i „Šarene oči“. Rođena je šestog marta 1953. godine u Velikoj Plani. Iz braka sa rediteljem Dragoslavom Lazićem ima i kćerku Anitu.

Pažnju na sebe skrenula je još u toku studija na Fakultetu dramskih umjetnosti (FDU) u Beogradu. Na četvrtoj godini je igrala Koštanu, prvo u pozorištu, a onda i na televiziji, a njenom izvedbom bila je oduševljena i kritika ali i publika. Poslije par uloga u filmovima Savićeva je odlučila da se posveti muzičkoj karijeri, pa je tako u periodu od 1983. do 2009. godine snimila je 13 albuma i još par „singlica“.

Njen veliki povratak na male ekrane se desio 1987. godine kada je odlično odigrala majku Vuka Karadžića u istoimenoj seriji, a onda joj je uloga Nine Andrejević u „Boljem životu“ donijela prepoznatljivost širom bivše Jugoslavije.