Od početka pandemije pod nazivom Covid-19 ljudi širom svijeta su u stranu od zaraze Covidom.Vijest o dolasku vakcine potiv Covida sve nas je utješila,a saznanje da farmaceut u Viskonsinu je uništio vakcine je šokirala svijet.

 

Kao što saznajemo radnik bolnice u Viskosinu uhapšen je i otpušten iz iste bolnice nakon saznanja da je namjerno uništio više od 500 doza vakcine protiv Covida-19. Nakon istrage koju je sprovela bolnica otkriveno je da se u početku mislilo da je 57 bočica vakcine, koje se moraju čuvati na temeraturi od 2 do 7 stepeni najviše, slučajno ostavljne takom noći, saopštili su iz bolnice. A svaka bočica sarži deset doza vakcine protiv Covida-19. Međutim, iz bolnice su saopštili da je radnik ipak priznao da je namjerno iznjeo bočice za vakcine iz uređaa za hladjenje.

„Nastavljamo da vjerujemo da će nam vakcina pomoći oko izlaza iz pandemije Covida-19. Uistinu smo i više nego razočarani. Radnika smo odmah otpustili, jer je to kršenje naših osnovnih vrijednosti.“ –saopšteno je iz bolnice.