Zdrav , lep i blistav osmeh , svakako je potreba i želja svake osobe na ovom svetu. Ali ipak preparati koje viđamo po raznim reklamam iziskuju mnogo novca , ali ipak ne urade posao za koji su zadužene. Zato vam danas prenosimo jedan način koji neće da vas košta mnogo , a mnogo će da uradi. Ne znamo da li znate koja je blagodat pomorandži. Istraživanja su pokazala da njenu koru možemo da koristimo na razne načine , te da je delotvorna i zdrava.

Shodno s tim , sledeći put kad posle korištenja voćkice poželite da je odložite u kantu za smeće , ipak je zadržite , jer ono što se navodi a slabo je poznato u društvu , jeste da na delu na izmeljivanju zuba. Također istraživanja su otkrila da je kora ovog južnog voća, posebno onaj unutrašnji deo, prepuna vitamina i korisnih sastojaka za organizam. Iz Svetske zdravstvene organizacije stigla je preporuka da se narandža jede cela. Naravno, prvo koru treba dobro oprati, najbolje vodom i limunovim sokom.

Ko god pati od lošeg zadaha može ga se rešiti na potpuno prirodan način žvakanjem pomorandžine kore. Ona takođe pomaže u izbeljivanju obojenih zuba, a usput ih i podstiče da budu jači. U slučaju izbeljivanja zuba koru nije potrebno jesti, već je dovoljno unutrašnjim delom koji se nalazi uz sočni plod trljati zube kako bi postali svetliji. Da li ste vi od ranije upoznati sa delotvornosti pomorandže ?