Mnogima od vas je dobro poznato ime Željko Ražnatović, a još bolje ga javnost poznaje po njegovom nadimku, a to je Arkan. Naime, on je godinama u svom okruženju imao osobe koje su bile od povjerenja. Veliki broj tih osoba je brinuo o njegovoj bezbjednosti.

 Radi se o tome da je većina njih bila uklonjena po tajnom planu državnih struktura. Nakon toga su ostale samo ulizice i amateri, te ih je to koštalo početkom 2000. godine. Ove informacije su izvučene iz dokumentacije stranih bezbjednosnih sluzbi. Radi se o tome da su njegovi najbliži prijatelji, kao i saradnici tokom devedesetih godina bili uklanjani kako bi Arkan mogao oslabiti.

 Naime, u njegovoj blizini su se pojavljivalji novi ljudi koji su mu samo laskali, a kada bi mu bilo teško oni bi tada pobjegli. Najteže je bilo kada se radilo o obezbjeđenju. Tada su dolazile osobe bez ikakvog iskustva, kao i osjećaja za opasnost. Mnogi od njih su uvjeravali Arkana da se nema zbog čega brinuti, te da je bezbjedan. Većina ga je tapšala po ramenu, sto je izazvalo lažan osjecaj sigurnosti kod Arkana, te se zbog toga i opustio. Takav odnos ga je doveo do ubistva u Interkontinentalu 2000. godine. Godinama prije ovog događaja je Arkan imao zaista jako obezbjeđenje.