Mnogo ljudi u svijetu vjeruje i filozofiju feng shui i bioenergiju koja utiče na naše zdravlje i raspoloženje. Bilo da vjerujete u ovo ili ne, jako je važno živjeti u čistom i urednom stanju kako ne bi došlo do neprijatnih mirisa i bolesti.

Oni koji vjeruju u bioenergiju i feng shui smatraju da je nered u stanu ono što privlači lošu sreću i smatraju da je npr. prljavo kupatilo odraz žene kuće. Za prljav toalet se vjeruje da je izvor ljutnje i neraspoloženja pa samim tim i raznoraznog konflikta koji može nastati u nekom kućanstvu.

Kada je u pitanju čistoća hodnika, smatra se da ne treba biti nikakve smetnje jer je hodnik kao “autoput” kuće gdje be trebaju raznorazne stvari poput bicikala, kišobrana i kaputa biti razbacane, u protivnom ćete imati problema sa konfliktom, ljutnjom, finansijskim nesrećama i ukućani će imati poriv da pobjegnu što je prije moguće iz takvog okruženja. U spavaćoj sobi ovi feng shui eksperti ne preporučuju da držite televizor i kompjuter te da je ova soba izvor vaše lične sreće. Ne preporučuje se ni čuvanje uspomena jer one trebaju biti u glavi a ne u materijalnim stvarima koje utiču na bioenergiju vaše sobe.

Kažu da u dnevnoj sobi treba biti dovoljno svjetla i da treba da bude privlačno za dobre ljude koji će u vaš stan donijeti dobro raspoloženje i mnogo sreće, Vjeruje se i da ako u kuhinji imate mnogo smeća i slično da to dovodi do nemogućnosti gubitka kilograma kao i do manjka emotivne sreće.