Nedavno su u Srbiji bili protesti , pomoću kojih su građani Srbije izrazili neka svoja nezadovoljstva sa uređenjem države , kao i nekim postupcima vlade. To je u demokratskim državama sasvim legitimni način izražavanja nezadovoljstva.

 

Kap koja je tad prelila čašu u Srbiji je bila najava ponovnog uvođenja policijskog sata , i tada su počele demonstracije . Došlo je čak i do nasilja na beogradskim ulicama , kao i u još nekoliko gradova u Srbiji. Sukobi su se desili između policije i demonstranata.

Policija je u nekoliko navrata primjenjivala pretjeranu silu u kontaktima sa demonstrantima , što se moglo vidjeti na mnogim snimcima koji su osvanuli na društvenim mrežama. U Bjelorusiji se također nedavno desile demonstracije , koji epilog protesta je bio još uvijek se ne zna , ali se zna da se hapse svi redom , a tamošnja policija je primjenjivala veliku silu , koja se nastavila i u policijskoj stanici. Na snimcima koji su se pojavili , su mladi ljudi koji su tučeni i svi su iscrpljeni , što pokazuje da demokratija u Bjelorusiji ustvari i ne postoji.