Najpoznatiji svjetski prorok je Mišel de Notr Dam koji je živio u Francuskoj u 16-om vijeku a danas ga svi znaju kao Nostradamusa. On je bio ljekar, travar i astrolog. Počeo je da se bavi proročanstvima 1550. godine kada je izdao i knjigu pod nazivom Almanah koja je do dana današnjeg ostala i njegovo napoznatije djelo.

Knjiga ima tri poglavlja a svoje je vizije crpio iz knjige De Mysteriis Egyptorum ali ipak knjiga po kojoj je postao poznat u cijelom svijetu je Proročanstva a koja je objavljena godinu dana nakon što je preminuo. Ono što je karakteristično za njega je da je svoje vizije zapisivao u stihovima a koristio je više jezika tako da njihova tumačenja nisu nimalo jednostavna i postoje mnogi savremeni stručnjaci koji su čitav živort posvetili odgonetanju njegovih riječi.

On je pisao u centuriji i katrenima a kako se tvrdi predvidio je oba svjetska rata kao i smrt tri člana američke porodice Kenedi koja je u šezdesetim godinama bila jedna od najmoćnijih na svijetu. Nostradamus je predvidio i početak Trećeg svjetskog rata koji je trebao započeti napadom na veliki grad u novom milenijumu i mnogi smatraju da je napad Al Kaide i rušenje kula blizanaca upravo to.

Navodno i neki od njegovih katrena ukazuju i na bacanje atomskih bombi na Hirošimu i Nagasaki koje se desilo na kraju Drugog svjetskog rata. Kada je u pitanju godina koja  je pred nama za nju je Nostradamus predvidio udar meteora na planetu zemlju kao i kišu asteroida koji bi mogli da prouzrokuju veliku štetu i pojavu cunamija. Ostatak pročitajte ovdje.