U nastavku danšnjeg članka donosimo vam informacije vezane za slučaj nestanka Mateja Periša , koji je u klubu Gotik u Beogradu , nesta u noći sa 30 na 31 decembar , te time šokirao celi svet i podigao na noge. Preko dva meseca trajala je potraga za nestalim Splićaninok .

Na kraju je policija napravila potpunu rekonstrukciju stavivši sve video koji traje devet minuta , a na kojem se jaso vidi kada je Mateja izašao iz kluba oko pola 3 u noći i to majci kratkih rukava , te da je nakon toga trčao punih devet minuta , da bi došao do pomenade na Savskom šetalištu , odakle mu se gubi svaki trag . Javnost je verovala u činjenicu da je Mateja ušao u vodu , te da se ugušio , ali takav navod kosi činjenica da telo nije pronađeno ni dan danas. Matejev otac je od početka ubeđen da on uopšte nije ni sišao u vodu ,te postoji opcija da je se uputio na parking iza restorana Sava , te da je s autom se uputio u nepoznatom pravcu.

“Kada neko želi da nestane, on to isplanira tako da ode i da ga više niko ne pronađe, jer je tako jednostavno hteo, isto je i sa otmicama, kada se planira otmica, planira se da se oteta osoba nikada ne pronađe, i na tome uglavnom rade pravi profesionalci. Osoba koja želi da nestane svesno će to uraditi i pronaći će najbolji način da to realizuje, specifična je tematika. Imali smo i slučajeve gde su devojke svesno odlazile u manastir, ali su nestajale od kuće, nikome se nisu javljale, imali smo i da su se osobe krile kod nekoga, mnogo je mogućnosti”, isakl je Maja Jovanović , ekspert za nestale osobe iz Novog Sada.