Kao što i sami znate, malo manje od godinu dana traje borba sa korona virusom u cijelom svijetu. Sada je najgora situacija na Balkanu, a posebno u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Naime, stručnjaci su proveli dugo vremena u istraživanju novog korona virusa, te bi se sada moglo reći da smo došli do pomaka.

 Oni kazu da su pronašli efikasan način za uklanjanje ovog virusa. Ukoliko ovo bude istinito, onda to znači da smo napokon došli do početka kraja pandemije korona virus. Vjerovatno su mnogi pomislili na vakcinu kada su pročitali naslov ovog članka. Naime, ovaj put se ne radi o vakcini, već o fotodinamičkoj terapiji koja se koristi za uklanjanje teške bolesti.

 Naučnici su uspjeli modifikovati ovaj metod, te sada znači da se korona virus može ubiti za samo 40 sekundi. Pomoću fotosenzibilnog lasera, naučnici će moći liječiti i kulture ćelija inficirane korona virusom, a ne samo ubiti korona virus. Radi se o novoj metodi gdje je potrebno još ispitivanja kako bi se provjerilo da li je ona zaista efikasna.