Već je danima glavna vijest u raznim medijima širom svijet smrt od Medlin Olbrajt u 84. godini života, pa je to zasigurno vijest koja je pogodila čitavu Ameriku i svi mediji pišu o njenoj ulozi, te o važnosti koju je ona imala u Američkoj prošlosti.

Ipak, nakon što se pogleda njen rezime, najviše je uspjeha ona imala u periodu kada je na vlasti bio Bil Klinton. Bila je jako bitna figura na našim prostorima nakon što je ona postala prva političarka koja je u čitavom svijetu pustila snimke iz masovnih grobnica.

Nakon toga je to bio jedan od glavnih okidača za pokretanje NATO snaga koje su bombardovale srpske položaje oko Sarajeva koje su držale glavni grad Bosne i Hercegovine u okruženju.

Ono što njoj posebno zamjere Srbi jeste njeno aktivno učešće u NATO bombardovanju Srbije 1999. godine. Preko društvenih mreža se mogu pročitati razni komentari vezani za njenu smrt, pa je većina jih bilo jako negativna. Ipak, ona je i sama sebi napravila problem kada je u jednom periodu vrijeđala Srbiju.

Bile su neke priče kako je ona kao tinejdžerka živjela u Beogradu kada je njen otac bio ambasador Amerike u nekadašnjoj Jugoslaviji, te se pričalo kako je ona imala jednog mladića iz Crne Gore koji je njoj čak i dijete napravio pa prekinuo s njom, a od kako je abortirala ona ne simpatiše Srbiju.

I sami možete vidjeti nekoliko fotografija gdje su viđeni negativni komentari oko nje, a svi ti ljudi se sjećaju svih stvari koje je ona govorila nekada pa je to zbog toga.