Nino Rešić je svakao pjevač koji je ostavio jako veliki trag na balkanskaom muzičkom nebu. Na žalost on je prije 11 godina preminuo, a do tada je prodao skoro 2 miliona nosača zvuka. Svi su mu predviđali karijeru sličnu onu poput Šabana Šaulića, ali sudbina je ipak bila jača, tako da smo se 2010 godine, ipak morali oprostiti od njega. 

NJegova ćerka je također krenula njegovim stopama tako da se može reći da je do danas napravila i više nego solidnu karijeru. Sandra Rešić je uporedo sa muzičkom karijerom, gradila i rijaliti karijeru gdje je također napravila jako solidnu karijeru. Ona se pojavila na Zvezdama Granda gdje je također napravila jako dobru premijeru, a ljudi su je zapamtili po odličnom scenskom nastupu koji je čak i strogi žiri ostavio bez riječi. 

Ona nije imala apsolutno nikakavu protekciju što je ćerka poznatog pjevača, nadasve, ona je imala puno teži zadatak, jer se odmah na početku očekivalo da ima talenta, kojeg je ona i pokazala. Tako je Sandra prije par dana pokazala i svoju majku Slavicu koju do sada niko nije vidio, a komentari ispod slike su govorili više od riječi. 

Može se reći da je Nino imao jako dobar ukus, jer je oženio jako lijepu ženu. Njih dvoje su se razveli dok je Sandra imala samo godinu dana, a Nino se poslije nje još dva puta oženio.