Svima je sada već dobro poznata Deniz Dejm kao rijaliti učesnica koja je smatarana kao i najkontraverznija rijaliti učesnica na našim prostorima. Prije nego što je ulazila u ovaj poznati rijaliti, ona je i najavila da će s njene strane da bude svega i da oni mogu očekivati sve od nje.

Ona je ispunila sve svoje obećanja kako smo svi mogli da se uvjerimo i tako je ona radila neke od stvari koje se sve do sada nisu mogle da vide u rijaliti programima.

Što se tiče njene majke, za nju svi govore da je jedna skromna žena i koja je inače čistačica, te je čista suprotnost svega toga što je Deniz. U vrijeme kada je Deniz Dejm trebala da uđe u rijaliti, onda je ona sa svojom majkom zajedno snimila jedan video i tu je njena majka govorila koliko je ponosna na svoju kćerku.

Jednom prilikom se i sama Deniz oglasila pa je i rekla da je sve sama postigla, pa zbog toga što je njena majka čistačica, one nisu baš imale novca i nisu sebi mogli priuštiti dosta toga. Spomenula je kako je sa svojom majkom sve prošla pa i da je imala veoma teško djetinjstvo, dok je i u vrijeme kada je ona zaradila priuštila svojoj majci šta god je htjela, a i sebi također.

Uspjela da zaradi mnogo novca čak i prije nego što je ušla u rijaliti, a sada je dobila i mnogo veću popularnost, te naravno i sa time je došao i novac.