Veliki broj žena se žale da im nikako ne polazi za rukom da skinu donji stomak.

Evo kako ćete to da postignete jako brzo i jednostavno, uz par savjeta i izmjena u svakodnevnoj rutini.

Za početak promjene u ishrani
Smanjite dnevni unos kalorija za 500 do 700 kalorija, dakle, dovoljno je da se uobročite i ne jedete između obroka razne grickalice i zalogaje za koje i zaboravite, a ustvari vam prave najveći problem.

Smanjite unos žitarica i uhljenih hidrata, ovo važi čak i za zdravlje miks pahuljice koje možete jesti za doručak. Povećajte unos proteina, kao što je bijelo meso, riba i bjelance, a žumance izbjegavajte. Kada se radi o povrću izaberite ono koje sadrži manje škroba a više vitamina, kao što su paradajz, krastavac, paprike, zelena salata, jedite što više zdravog povrća a ako volite jabuke jedite zelene zbog toga što su one odlične za detkosikaciju.

KArdio trening
Ako želite da smršate i da budete u formi, uvrstite u svoju rutinu kardio trenint, bar tri puta sedmično po sat vremena. Ovdje možete da birate da li ćete trčati, plivati, brzo hodati, a možete i plesati. Poslije kardio treninga odradite vježbe snage od 15 minuta, a promjene ćete vidjeti jako brzo.

Zaboravite nezdrave navike
Za sami početak cigarete i alkohol su najveći neprijatelji, nedovoljno sna, boravak u zadimljenim prostorijama, stres. Spavajte minimun 6 do 8 sati dnevno i liježite prije ponoći, zbog toga što je san u satima prije ponoći mnogo čvršći i okrepljujući.