Ljudi u čitavom svijetu su u velikom strahu i panici zbog pandemije korona virusa , koji vlada svijetom od početka ove godine. Mnogi stalno gledaju ima li nekih simptoma zaraze i veoma panično reaguju na svaki bol ili neku promjenu.

 

Od samog početka simptomi infekcije su povišena temperatura , zatim suhi kašalj , kratkoća daha , malaksalost , bol u krstima , mada je s vremenom otkriveno da postoje još neki simptomi , ali ovo su najčešći , a veom ačest simptom je i gubitak čula okusa i mirisa.

Mnogi su mišljenja da se posebno treba paziti na kašalj , koji je na neki način specifičan kada je korona virus u pitanju. Ukoliko kašljete i ako je kašalj prodoran , te izbacujete sluz , to je kašalj koji u neku ruku pomaže kod čišćenja disajnog sistema , i to nije korona kašalj. Kada je kašalj uporan i suh koji mnogo iritira , i ne izbacujete nikakvu sluz , onda je u pitanju korona kašalj. Pored kašlja često idu i simptomi koji su kao groznica , bolovi u mišićima , bolovi u grlu , glavobolja i kratak dah.