Bivši predsjednik Sjedinjenih Amerčkih Država, Donald Trump je napustio Bijelu kuću nakon što je njegov mandat 45. američkog predsjednika istekao, a kormilo je predao Joeu Bidenu i Kamali Harris.

Trump i njegova supruga Melania imaju brojne domove na izbor u smislu mjesta gdje će napraviti svoju bazu poslije Washingtona, ali ona je prije par dana sa porodicom stigao na Floridu.

U vlasništvu Donalda Trumpa je ovo odmaralište od 1985. godine, a imanje je nacionalna povijesna znamenitost s malim zaobilaznim putem koji će postati prava Zimska bijela kuća.

Izgrađen u španskim stilovima kolonijalnog preporoda, unutrašnje i vanjske ukrase je stvorio Joseph Urban. Projekt je zaključen 1927. godine sa ukupnom cijenom od sedam miliona dolata što je 104 miliona dolara u 2020. godini.

Na viš od 62 hiljate četvornih metara, s čak 58 spavaćih soba, 33 kupaonice, 12 kamina i 29 metara dugačkim mramornim stolom za objedovanje, kuća je u najmanju ruku ektragavantna. Ovo je 22. najveća kuća u Sjedinjenim Američkim Državama, Bijela kuća dolazi tek na 33. mjesto.

Da li ste znali ko je zapravo Melanija Trump? Još prije nego što se nova knjiga novinarke Mary Jordan o američkoj Prvoj dami našla u američkim knjižarama, je izazvala veliku pozornost u svjetskim, ali i njemačkim medijima.

Melania Trump se nakon što je Donald Trump u januaru 2017. godine preuzeo funkciju predsjednika, usprotivila pratiti svog muža u Bijelu kuću. Tek ju junu, nakon što je opet ispregovarala bračni ugovor s Donaldom, Melanija je, kako se navodi u ovoj knjizi, bila spremna preuzeti ulogu koja joj je namijenjena u predsjedničkom uredu. Melanija je pametno iskoristila trenutak i okolnosti kako bi ispregovarala bolje uslove za sebe i prije svega za svog sina. Cilj joj je bio da njen u to vrijeme 11. godišnji sin Baron u budućnosti ima pravo na jednake zahtjeve kao i Trumpova djeca iz prvog braka sa Ivankom.