Jedna od poznatijih jugoslovenskih glumica je Eva Ras koja je sada već u dubokoj starosti ali se ponekad pojavljuje u javnosti i svojim britkim jezikom i riječnikom sve šokira. Ona je jednom prilikom iznenadila sve gledaoce kada je otkrila da je njeno pravo i puno ime Eva Marija Balaša Vagner Stević Ras te da iako je u osamdesetim godinama i dalje prima nepristojne ponude jer kako ona kaže ima budala koje jure i babe.

Eva je jako mlada postala udovica i nakon muževe smrti nikada više nije imala neki ozbiljan emotivan odnos. Ona je potvrdila da nije bila ni sa jednim drugm muškarcem nakon njegove smrti jer ga je veoma voljela i nije željela da ukalja tu ogormnu ljubav koju su njih dvoje imali.

Zato je rekla kako je ona stavila katanac a pored toga što je muža izgubila rano ona je imala još tragedija u svom životu zbog koji je kako priznaje razmišljala i da sebi oduzme život. Čak je to nekoliko puta i pokušala a prije desetak godina kada su počeli da dijele nacionalne penzije kaže da je nju bilo strašno sramota da napiše molbu da bude jedan od primatelja.

Kada je potpisala molbu bilo joj je toliko teško da je krenula da se baci sa Brankovog mosta. Eva je inače omiljena kod jednog dijela javnosti upravo zbog svoje iskrenosti i britkosti i mnogi nisu znali za ove detalje njenog života. Ipak kako je sama nekoliko puta rekla najteže joj je pao gubitak kćerke od kojeg se nikada nije oporavila.