U posljednje vrijeme kao da nama dobrih vijesti i skoro sve koje pristižu spadaju u crnu hroniku. Svaki dan je dovoljno samo pogledati dnevnik i vidjeti da se negdje u svijetu desila velika prirodna nepogoda ili oružani sukob a pored toga tu su i smrti poznatih i manje poznatih koji živote gube od bolesti ali i u saobraćajnim nesrećama.

Također, broj samoubistava u našoj regiji raste iz dana u dan i nedavno su svi bili šokirani viješću da je mlada jutjuberka i gejmerka iz Beograda Kika Đukić izvršila samoubistvo što je otvorilo čitavu raspravu o tome šta se dešava na internetu i kakvi ljudi su uzori našoj djeci.

Većina je po prvi put čula za izraz buling što predstavlja nasilje na društvenim mrežama kojem su naša djeca svakodnevno izložena. I broj saobraćajnih nesreća sa ozbiljnim posljedicama je u porastu a snijeg koji je pao u većini regiona je izazvao pravi haos. Mnogi nemaju ni zimsku opremu a pored toga ni ceste nisu očišćene kako treba i malo fali da se desi nesreća.

Prije dva dana je i poznata pjevačica Indira Aradinović koja koristi umjetničko ime Indi, imala udes o kojem je svoje pratioce obavijestila na društvenim mrežama. Ona je podijelila i fotku svog auta na kojoj se može vidjeti koliko je oštećen a na svu sreću ona je prošla bez ozljeda. Ona nije otkrila detalje i kako je došlo do nesreće ali je rekla da je ona dobro te da je znala da će joj se ovo dogoditi jer ima jaku intuiciju. Napisala je da je njena intuicija najjača na svijetu i da je imala mali udes a da je znala da će se to desiti u ponedeljak.