Poznati pjevač iz Bosne i Hercegovine Halid Muslimović poznat je i pod nadimkom Plavi čuperak. On je svoju karijeru započeo još za vrijeme bivše Jugoslavije i dan danas je aktuelan i aktivan na području muzike. Rođen je 1961. godine u Prijedoru, a od malih nogu je pokazivao ljubav i talenat za muziku i pjevanje.

Imao je dosta težak život i teško djetinjstvo, ali je uspio na kraju da ostvari svoj cilj i postao je jedan od najpoznatijih pjevača na prostorima bivše Jugoslavije. On je oduvijek znao kako da privuče pažnju svih ljudi, i onih koji ga vole i koji ga ne vole, te zato ljudi i imaju podijeljeno mišljenje o njemu. Neki ga zaista vole zbog njegove muzike i njegovog talenta za pjevanje, a neki ga s druge strane ipak ne vole zbog svih scena, afera i svađa na estradi.

Naravno, on nije jedini pjevač na estradi koji je imao dosta turbulencija u svom životu i u javnosti. Ono što je svakako za sve pohvale jeste što ima vrlo skladnu porodicu, ali i uspješnu djecu. On ih pokušava na svaki način zaštiti od javnog svijeta i očiju javnosti, ali ipak mediji uspijevaju na kraju da dođu do njih. On je u braku sa Adelisom dobio i sina i kćerku. Njihova imena su Edis i Lejla, a njih dvoje nisu nikako zainteresovani da se bave javnim poslom niti da imaju javni život kao što to ima njihov otac.

Njegovu kćerku su mnogi okarakterisali kao modelom, jer je zaista prelijepa. Nju ni na koji način ne zanima javnost, a i o tome je njen otac Halid sam govorio. Ona ima tek 24 godine, i ono što je za svaku pohvalu jeste da je završila fakultet ekonomije za turizam i hotelijerstvu.