Ovih dana jedna od glavnih vijesti u Srbiji jeste novi ciklus suđenja i svjedočenja u slučaju ubistva Jelene Marjanović. Podsjećamo zbog korona virusa, odlagalo se suđenje, jer je jedan od sudija bio pozitivan na covid 19. Sve je i dalje jako zamršeno, jer je sve pod velom tajne i enigme, a pravosuđe u Srbiji još uvijek tapka u mjestu po pitanju ovog surovog ubistva. 

Kao što je i logično odmah je njen suprug, Zoran Marjanović bio glavni osumnjičeni za ubistvo, jer je on posljednji uputio poziv prema njoj tog kobnog poslijepodneva, i to samo par minuta prije nego što se izgubio signal od telefona Jelene marjanović. On je čak sa lica mjesta pozvao policiju dok je stojao pored beživotnog tijela svoje supruge. 

Najbolji primjer cijele ove priče je to, da su najbolji srpski telefonski tehničari otkrili da je Zoran Marjanović, tek 2 minute prije njene smrti, on ugasio svoj telefon iako je bio definitivno pun u tom trenutku, što znači da ga je namjerno ugasio. Ono što mu također i dalje ne ide u prilog jeste trag na njegovim pantolama, a ustanovilo se da je krv od njegove supruge Jelene koja je pomješana sa blatom. 

I dalje je on prvo optuženi, a prema trenutnom zakonodonavstvu Srbije, predviđa se maksimalna kazna zatvora u trajanju od 40 godina robije. Da bude sve vjerodostojno, njegove farmerke su poslate na vještačenje u inostranstvo, tako da je nalaz i više nego mjerodavan. Krv na njemu je bila, prije nego što je uputio poziv prema samoj policiji. Vaša mišljenja?