Najpoznatija pjevačica sa naših prostora je, slobodno možemo reći, Jelena Karleuša. Pored svog muzičkog uspjeha i talenta ali i pjesama, poznata je i po mnogim drugim stvarima. Jelena Karleuša važi za jednu od rijetkih koja je brutalno iskrena i koja je bez dlake na jeziku.

Zbog toga je Jelena i u sukobu sa raznim pjevačima i pjevačicama sa naših prostora, a ona nema ni problem da ih tako javno komentariše niti da ih proziva. Nadalje, poznata je i po tome što je bila član u žiriju u muzičkom takmičenju Zvezde Granda skoro 6 godina. Zajedno sa svojim ostalim kolegama Marijom Šerifović, Anom Bekutom, Violetom Viki Miljković, Draganom Stojkovićem Bosancem i sa Đorđetom Davidom, ona je skoro svaki dan provodila svoje vrijeme i snimala emisije s mladim takmičarima.

Nadalje, poznata je i po svom vrlo prepoznatljivom stilu oblačenja. Poznato je da Jelena ne gleda cijenu kada joj se neki komad odjeće svidi, već odmah kupi. Ona je sve sama stekla kako je više puta izrazila, tako da može slobodno sebi sve da priušti a i mnoge kompanije joj šalju odjeću kako bi ih reklamirala na svom instagram profilu. Jelena Karleuša je preko 10 godina u braku sa fudbalerom Duškom Tošićem s kojim ima dvije kćerke, Atinu i Niku Tošić. Njih dvoje su važili za jedan od skladnijih parova na estradi s obziromda se oboje bave ipak javnim poslom.

On trenutno igra fudbal u Kini pa je rijetko sa svojom porodicom, ali to ne smanjuje njihovu međusobnu ljubav i podršku. Ono što malo ko zna jeste da Duško ima sestru koja se očito super slaže sa snahom Jelenom. Naime, isplivala je fotografija sestre u crnom kupaćem, štiklama i sa ogrlicom koju je i Jelena Karleuša imala na par fotografija. Izgleda da imaju isti ukus i stil za modu te da se jako dobro slažu njih dvije međusobno.