Dušan Svilar, dobro poznato lice svima, koji je osvojio srca publike još dok se takmičio u Zvezdama Granda prije nekoliko godina gdje je osvojio prvo mjesto.

Iako je bio prvi, ipak nije ostvario u životu ono što mu se predviđalo tad. On je imao dominaciju na toj muzičkoj sceni, bio je poznat po svom šarmu, ljepoti, raskošnom glasu, ali potvrdilo se nepisano pravilo kako pobjednici takmičenja ne ostvaruju karijere kao neki drugi finalisti iz te sezone.

U prvoj sezoni Bane Mojićević je pobijedio, ali nikad nije imao popularnost kao što su to imale Tanja Savić ili Slavica Ćukteraš koje su bile s njim u toj prvoj sezoni.

Tako i Dušanove kolege iz treće sezone, Radmila Manojlović i Milan Stanković su ostvarili puno bolju karijeru nego DUšan Svilar.

Vaspitan i drugačije muzički orijentisan je bio Dušan, nikada nije želio drugim putem poći nego su ga od početka zanimale neke druge stvari.

Skoro 15 godina će se navršiti otkad je pobijedio DUšan Svilar, tenor iz Subotice koji je tad raspametio žiri i publiku. Pitaju se mnogi u kojem smjeru mu danas kreće karijera.

On je danas član pozorišta u Beogradu.

Velika mi je čast postati članom stalnog ansambla u pozorištu. Moja suradnja s njima započela je 2019. godine, kada sam tumačio ulogu Fantoma iz opere u istoimenom mjuziklu. To je trebao biti prirodan put koji mi se dogodio, jer sam oduvijek bio posvećen muzičko-scenskom žanru, bez obzira radi li se o operi, opereti ili mjuziklu, uz koncertnu izvedbu, naravno – rekao je Svilar nedavno.Poznato je i da je godinama nastupao na našem najvećem dječjem festivalu “Viteško proljeće”.