Prošlo je skoro mjesec dana od kako je priveden Veljo Belivuk, poznatiji kao Velja nevolja, zajedno sa svojom kriminalnom grupom, i koji su tom prilikom optuženi da su ubili ukupno preko 17 osoba, koje su prije toga oteli i ucjenjivali ih za pare. Nisu htjeli plaćati Veljkovojh grupi, pa su tako završili na nekoj od štek vikendica koje su bile u vlasništvu Velje Belivuka, kojih je policija našla čak 3. 

Tu su brutalno ubijani, sječeni su na komade, i kao u u nekim američkim serijama, oni su prvo isjeckani na komade, pa su topljeni u bačvama pune kiseline. Kako navodi srpsko tužilaštvo, ako se dokaže da su oni pravi krivci, mogli bi po prvi puta u istoriji da zarade i doživotnu kaznu zatvora. Advokati sa druge strane računaju na maksimalnu do 40, a sa dobrim vladanjem mogli bi izaći i za 30 godina sa robije. 

Tako su inspektori uspjeli ovih dana da uđu u zaštićenu aplikaciju “Skaj” preko kojih su članovi njegove bande razmjenjivale strašne snimke i slike, kako su svojim žrtvama odsjecali glave. Lak su neke od snimaka slali i članovima porodica, kao i svojim protivnicima da vide šta ih čeka ako ne budu sarađivali sa njima na pravi način. 

Ove nedjelje su Aleksandar Vučić i Ana Brnabić izašli pred novinare sa brutalnim snimcima, od nekih žrtava koje je usmrtio klan koji je bio pod komnadnom palicom Velje Belivuka. Pogledajte i sami neke od slika koje su pokazane srpskim novinarima.