Potpredsjednik Vlade države Crne Gore Dritan Abazović je danas boravio u službenoj posjeti državi Albaniji.

Ovom prilikom se sastao u glavnom gradu Albanije u Tirani, i to sa premijerom i predsjednim susjedne zemlje Iljitom Metom i Edijem Ramom.

U toku zvaničnog sastanka, domaćini nisu ispoštovali gosta i državu koju predstavlja, time što pored velike zastave Albanije nisu postavili niti jednu crnogorsku zastavu.

Na sastancima koji su se održali sa Ramom i Metom, kao št možete primjetiti na fotografijama istaknuta je samo albanska zastava, dok je crnogorska samo mala zastavica na stolu. I iako su Rama, Meta i Abazović danas konstatovali da su odnosi između dvije zemlje dobro susjedski i partnerski, gest albanskih državnika ne ide u prilog ovoj tvrdnji.

“Abazović sa Metom: Odnosima na području Balkana dati novu energiju drugačijim pristupom, oslobođenim bremena od prošlosti

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i lider URE dr Dritan Abazović se susreo, u toku bilateralne posjete Albaniji, sa predsjednikom te države Iljirom Metom. Na sastanku su razgovarali o aktuelnim političkim pitanjima, kao i o značaju intenzivne saradnje zarad realizacije velikih infrastrukturnih projekata poput Jonsko- Jadranskog gasovoda (IAP) i Jadransko-jonskog autoputa.

Dritan Abazović: Ukupnim bilateralnim odnosima na području Balkan treba dati novu energiju i dodatan podstrek, sasvim drugačijim pristupom, oslobođenim bremena prošlosti”, ovako je stojalo u objavi na društvenim mrežama koju je objavila fejsbuk stranica “građanski pokret URA”.