Ukoliko nosite u novčaniku ili stavite ispod otirača, privlačite bogatstvo i novac, takvo vjerovanje postoji koji još iz davnina potiče.

Ako želite da vam se ostvare želje, učinite to, tako kaže u starom vjerovanju.. Što se događa kada lovorov list stavimo u novčanik – čarobni ritual za privlačenje novca i obilja.

Začinska biljka koja se već nekoliko stoljeća koristi u kuhinji je LOVOROV LIST, ali i u službi zdravlja kao prirodni lijek. U feng shuiju i prema narodnom vjerovanju ima magično svojstvo – vjeruje se da može privući novac i ispunjavati želje.

Prema drevnim vjerovanjima, lovorov list je oblik talismana ili amajlije, a vjerovalo se da, ako ga nosite u novčaniku ili stavite pod otirač, privlačite bogatstvo i novac.

Kada zapalite lovorovov list kao sredstvo za čišćenje energije u domu, postoji uvjerenje, kao i utvrđivanje je li u domu prisutna pozitivna ili negativna energija.

Ispisivanje želje na lovorov list je još jedan stari ritual koji se koristi. Ljudi su prije vjerovali ukoliko se za vrijeme mladog ili punog mjeseca na lovorov list ispisuje želja, a zatim se taj isti list baca u vatru da izgori. Potrebno je vjerovati da se želja može ispuniti.

Feng Shui, to je dobro poznata stara kineska tehnika uređenja doma i privlačenja pozitivne energije, može se primijeniti i na novčanik. Prema stručnjacima koji se bave proučavanjem toga vjeruje se da ako u njemu nosite račune, potrošene kartice, zgužvani novac i nepotrebne stvari, onda privlačite lošu energiju i nepovoljnu financijsku situaciju,.

Ipak, na drugoj strani imamo neka druga vjerovanja, koja nam kažu da postoje predmeti koje je poželjno uvijek nositi u novčaniku, jer se vjeruje da šire pozitivnu energiju i privlače novac.

Sigurno ste vidjeli feng shui figuru žabe koja sjedi na novčićima i vjeruje da privlači novac, ili ga možda imate u svojoj kući. Takvo nešto se u domaćinstvima čuva najčešće na ulazu ili na radnom stolu.