Majanski astrološki znaci su podijeljeni u 19 zodijačkih znakova u astrološkom sistemu koji su razvile drevne Maje, tako piše VašHoroskop. com.

CHEN: od drugog januara do 21. januara
Osobe koje su rođene u znaku Chen-a su noćne osobe i više vole noć nefo dan, a vrijeme pred sumrak i pred zoru je pravo vrijeme za vas i tada imate najveću snagu u sebi. U tom periodu se najbolje osjećate i tada se najviše zabavljate, imate prirodnu sklonost ka mjesečevoj energiji. Vaš kardinalni pravac je okrenut ka zapadu i zapad u toku meditacije može biti vrlo koristan za vas.

YAX: Od 22. januara do desetog februara
Svi ljudi koji su rođeni u znaku Yaxa imaju afiniteta za one osobe koje su isto tako rođene u znaku Yaxa, Venera je vaša vladajuća planeta, dok ste vi po prirodi nježni i puni ljubavi. Pokrenite vašu mirovnu sposobnost da donesete harmoniju svim osobama koje se nalaze oko vas i u vašoj blizini. Ovo je veliki dar koji imate, da budete čuvar mira u ovim vremenima i možete da učinite dobro djelo u svijetu, morate znati da je vaš kardinalni pravac jug.

SAC: od 11. februara do drugog marta
Osobe koje su rođene u znaku Saca imaju afinitete prema dnevnom vremenu, odnosno najbolje funkcioniše od zore pa sve do sumraka. Vi volite jutra i tad se zapravo najbolje osjećate. Potrudite se da razmišljate i pravite nove zadatake u toku jutarnjih sati, zato što velike mudrosti za vas upravo tada dolaze.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.