U današnjem članku dotzaći ćemo se rata u Ukrajini , koji traje već puna tri meseca , a situacija ni dan danas nije dobra. Poznato je da se najveće borbe vode na području Marijupolja , u lu ci na Azovskom moru , a ovaj grad je poznat kao sedište kontroverznog puka Azov, kojeg mnogi smatraju nacionalističkim .

Mnogi analitičari ističu da je upravo to razčlog zbog kojeg vojska želi da preuzme kontrolu nad ovim gradom , a svakako se vže i činjenica da bi mogli da imaju i kopnenu vezu sa Krimom. Kako saznajemo oni vojnici koji su ostali od strane Ukrajine su se povukli , kao i neki pripadnici puka Azov u čeličanu Azovstal koja ima nekoliko podzemnih spratova i bunkere u slučaju nukelarnog rata i ne pristaju na predaju koju im od samog početka napada nudi ruska strana. U više navrata je se dogovarao i konvoj izlaska iz čeličane , ali Ruska vojska ne prestaje da ističe da u njjemu nisu vojnici nego samo civili.

Oglaisli su se i Azovci , te objavili šokantne footografije koje pokazu stanje situacije u kojoj se nalaze. Ponovo je od strane njih upućen zahtev javnosti za pomoć , te ističu da predaja Rusima ne dolazi u obzir. Oni su uz fotografije napisali i objavu u kojoj kažu kako cijeli svijet mora da vidi u kakvim uslovima se nalaze ranjeni i bolesni branioci Marijupolja i da on mora da reaguje. Istaknuto je da ljudi koji se nalaze u čeličani žive u potpuno ne higijenski uslovima , sa otvorenim ranama , bez sterilnih gaza , a nemaju više ni lekove ni hranu.