U samom naslovu članka je pisalo “Ode nam prvi čovjek Srbije”, što je mnoge čitaoce navelo da je stradao Novak Đoković, što je netačna informacija, i nema nikakve veze sa istinom.

Također se u samom tekstu govorilo o sportskim uspjesima prvog tenisera svijeta, ali nije nigdje navedeno da je Novak Đoković u trenutku velikog požara bio zapravo u Španiji, a ne u Americi. Govorilo se i o njegovom bogatstvu, kao i mnogim nekretninama koje ima širom sveta. 

 

NAPOMENA:

Za razliku od samog naslova gde se aludiralo da je stradao sam Novak Đokovič, što je čista neistina, i da je faktički bio u stanu u zgradi koja je gorjela, u samom tekstu je napisano da se požar desio preko puta zgrade u kojoj Đoković ima stan. Nigde se u orginalnom članku ne pominje da Novak Đoković ima stan u Majami Biču, kao ni to da ima nekretninu u New Yorku. Samim time, sve su to medijska nagađanja o Đokovićevim nekretninama koje on zapravo ima. 

Nigde ne postoji relevantna informacija da Novak Đoković ima stan u Majami Biču. Također je neistina da je stradao veliki broj ljudi u ovom požaru, jer u trenutku izlaska samog članka, nije se znalo da li uopšte ima povređenih i poginulih osoba. Samim time, celi naslov kao i sadržaj samog članka može se smatrati kao iskrivljeno informisanje javnosti, to jeste prenošenje lažnih informacija.