Dragana Mirković je jedna od najpoznatijih pjevačica narodne i folk muzike u regiji i njena karijera traje već trideset godina. Ono što je za nju karakteristično je da se za njeno ime nikada nije vezivao nikakav skandal i da je svoj uspijeh postigla isključivo zahvaljujući svom talentu, trudu i radu.

Pored toga što je vrhunska pjevačica koja ima veliki broj hitova Dragana je i uspješna poslovna žena što je pokazala kada je prva u regiji pokrenula muzičku televiziju DM SAT koja joj donosi ogromne prihode. I kada je u pitanju njen privatni život ona je u braku već više od dvije decenije sa suprugom Tonijem koji je uspješan biznismen i oni žive u Beču u pravom dvorcu.

Imaju i dvoje djece koji su već odrasli ljudi i koji se vrlo rijetko pojavljuju u javnosti i nemaju namjeru da krenu stopama svoje majke. Dragana je prije nekoliko dana došla u Srbiju na snimanje novogodišnje emisije za svoju televiziju a tamo je dočekalo iznenađenje koje joj je izmamilo suze na oči.

Naime dok je bila u sali i snimala program za nju je stgao ogroman buket crvenih ruža i nju su obuzele emocije. Novinari koji su bili prisutni su je pitali od koga je dobila cvijeće a ona je odgovorila da je od njenog supruga koji joj je uz ruže poslao i poruku da je voli kao prvog dana. Par se inače jako rijetko razdvaja a to se dešava samo zbog poslovnih obaveza kao što je slučaj sada i to im oboma jako teško pada.