Za danas jedna i više nego zanimljiva tema a tiče se jedne od legendi narodne muzike, a to je sigurno Dragana Mirković, koja je na muzičkoj sceni prisutna duže od 4 decenije. Počela je svoju muzičku karijeru sa samo 19 godina, a već tada je prozvana “Luče iz Kasindola”. Punila je dvorane u bivšoj Jugoslaviji sa Južnim vetrom, i već tada je pokorila cijelu folk scenu. 

Ona i Ceca Veličković u to vrijeme bile su svakako najveće nadolazeće zvijezde u cijeloj Jugoslaviji, i sve djevojčice osim Lepe Brene željele su da jednog dana budu kako njih dvije. Početkom 90 ih godina prošloga vijeka udala se za Tonija Jančića, sa kojim je dobila dvoje djece, i od tada žive i rade u Beču. Jako rijetko dolazi u Srbiji, osim ljeti, kada dođe roditeljima u posjetu. 

Dragana Mirković je u posljednjih godinu dana počela da prati trendove svojih mlađih kolegica, te je krenula sa konstantnim objavama na društvenoj mreži Instagram. Ona uglavnom objavljuje slike sa svojih putovanja, ali je sada krenula i sa objavama iz svoga velikoga dvorca kojeg ima u Beču, a kojeg do sada uopšte nije pokazivala svojim fanivima, kojih ima jako puno. 

U vili tako ima bazen i ogromnu saunu, a namještaj joj je markiran. Vjerovali ili ne, namještaj je marke Versaće, dok je kupatilo kao kod nekoga šeika u Dubaiju. Svarovski kristali se nalaze po cijelom kupatilu, i može se reći da njen vc košta kao nečiji prosječni stan u centru grada.