Danas ćemo vam preneti jednu jako zanimljivu priču , a reč je o ljubavnoj romansi operske dive Marije Kalas i grčkog bogataša Aristotela Onazisa , čija je ljubav bila jedna od najvećih koje su postojale u tom vremenu , te koje su obeležile to vreme , a nije nepoznanica da se i dan danas spominje. Njih odnos bio je turbulentan , pored blistavih trenutaka koje su imali , također su bili skloni i strašnim svađama koje su bile jako burne.

Zajednčki život ovo dvoje ljudi trajao je skoro dvadeset godina , a trenutk kada je sve započelo se odigrao na njegovoj jahti , sa celom ekipom , gde su se uputili na trosedmično krstarenje Mediteranom. Marija je tada bila u braku sa menadžerom Đovanijem Batistom Meneginijem koji je od nje bio stariji 30 godina dok je Onazis bio oženjen Atinom Livanos koja je bila bogata nasljednica u Grčkoj. Činjenica da njemu nije smetao njen muž pokazalo je i to da je na krstrenju bio prisutan i Marijin muž , ali to Onazisu nisje smetalo da pokaže koliko je opčinjen njenim šarmom . Da je svaka njena reč za njega zapoved pokazao je trunutak kada je rekla da jako voli ruže , a on je onda napunio celu salu sa njima.

Prelomni trenutak za oboje je bio kada su se tokom putovanja zaustavili u podnožju planine Atos i sreli sa patrijarhom Atinagorom koji ih je nazvao najvećom pjevačicom i najvećim mornarem u savremenom svijetu. Nakon završenog krstarenja Marija je odmah zatražila razvod od svog muža a on je za sve optužio Onazisa. Onazis mu je odgovorio u svom tipičnom maniru i pitao ga je koliko novaca želi za Mariju pet ili deset miliona. Onazis se samo jedno veče pojavio ispred kuće u kojoj je Marija živjela sa Đovanijem i hladno mu je rekao da je došao da mu uzme ženu.