Džuli Prajs koja je samhrana majka je nedavno sa britanskim medijima podijelila jedno gorko iskustvo sa kojim se suočila onda kada je povjerovala jednom muškarcu sa društvenih mreža koji je ustvari mjesecima pleo klupko laži kako bi izvukao novac od nje.

Ona je prodala svoj automobil, vjerenički prsten svoje bake, televizor, a sve to kako bi platila letove svog virtuelnog ljubavnika kojeg je željela da upozna. Poslala mu je preko pet hiljada funti, da bi se na koncu svega ispostavilo da je čovjek njenih snova bio jedan najobičniji prevarant koji je koristio fotografije američkog vazduhoplovca Džonatana Ramosa.

Džuli se sa ovim mušakrcem dopisivala više od godinu dana, a on je u potpunosti preuzeo identitet pomenutog vojnika, te se isto tako predstavio kao Džonatan. Ona mi je redovno slala Alazon i iTunes poklon kartice za koje je tvrdio da su mu potrebne kako bi pristupio Internetu iz vojne baze u Avganistanu.

“Stidim se toga, ali moram biti iskrena prema sebi prije svega, odlijepila sam za strancem. Vjerovala sam da je on osoba sa fotografija, da je vojnik i da se bori za našu zemlju. Kada sad mislim o tome, osjećam se glupo, ali, tada sam bila tek izašla iz dugogodišnje veze, otac mi je umro pet mjeseci prije toga. Znao je da sam ranjiva i tako me je i prevario, iskoristio je priliku”, priča ova Britanka.

Ona kaže da je sa cijelom ovom pričom izašla u javnost kako bi upozorila sve druge žene.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.