Danas govorimo o nekim stvarima za koje se u narodu vjeruju da donose nesreću i zlu kob u vaše domove. Danas govorimo o negativnoj energiji koja je itekako prisutna u nečijim stanovima i kućama, a tu se najvjerovatnije radi o podvodnim rijekama koje protiču izspod samih stambenih objekata. Zato neke osobe konstantno boli glava, neraspoložene su i imaju jako puno svađa sa svojim porodicama. 

Kada se to primjeti, onda se zovu bioenergetičarti u kuće da se riješavaju takvi ili slični problemi. Mi danas govorimo o Feng Šuiju koji kaže da nered u samom kupatilu zna donijeti jako veliki nivo negativne energije u vašem stanu. Zato je jako bitno da napravite red u kupatilu, i da se riješite nekih i više nego nepotrebnih predmeta iz istoga. 

Ako vam curi voda iz česme, to je po Feng Šuiju znak da vam konstantno odlazi novac iz kuće, van vaše kontrole, a vi to trebate riješiti, tako što ćete da kupite novu česmu. Također stare bočice od parfema ili plastika od kaladonta, također privlači i više nego negativnu eneriju u vaš dom, odmah bacajte čim se isprazni. 

Feng šui majstori također savjetuju da ogledalo iz wc-a ne smije da gleda u pravcu spavaće sobe, zato to odmah pokušajte da promijenite. Više o ovoj temi, pročitajte na sljedećem linku.