Možda se vama desila nekada situacija da ste izvukli veš koji je svježe opran u mašini, ali ipak ste tada primijetili da on ne miriše kako bi trebao i sigurno vam tada mnogo toga nije bilo jasno.

Upravo jedan od razloga za tu pojavu je nepravilno održavanje veš mašine, a ljudi često koriste veš mašinu pa je iz toga razloga nju potrebno i održavati. Čišćenje veš mašine ne mora da bude zahtjevno i teško, a možete da obavite taj proces uz dva svakodnevna sastojka.

Da bi se vi rješili neugodnih mirisa, a isto tako i kamenca, onda će vam biti potrebna samo dva sastojka za koje smo prilično sigurni da ih već imate u vašem domu, a ako ih nemate, veoma su lako dostupni.

Vama su zapravo potrebni alkoholno sirće i soda bikarbona, a onda kada ste to uzeli, vrijeme da u bubanj stavite 100 grama sode pa dodate litar sirćeta.

Na vama je tada da pokrenete najtopliji program pranja pa se možete da pripremite za čudo jer mješavina sode i sirćeta može da rastopi kamenac koji se unutra nalazi i da uništi neprijatne mirise, te da očisti crijevo. Kada budete iskoristili ovaj način, onda ćete i sami da imate priliku da vidite poboljšanje sljedeći put kada budete oprali veš.

Neprijatni mirisi će da vam nestanu i bit će vam puno jednostavnije prati veš sljedeći put. Sigurni smo da će vam ovaj trik olakšati dosta život, kao i mnogi drugi koji se danas lako mogu pronaći na internetu.