Dvadeset i prvi vijek postao je dosta poznat po tome što je tehnologija dostigla svoj vrhunac, ali također, pored tehnologije i estetska hirurgija je na prvom mjestu. Mnoge poznate, ali i one koje nisu, ličnosti opovrgavaju se ovakvim zahvatima i operacijama. Rijetko ko je ostao dosljedan sebi i prirodan, a da nema na sebi ama baš apsolutno ništa.

Kada zavirimo u svijet estrade, tu je tek teško pronaći takvu osobu koja se bavi javnim poslom. Obično, kada se pomene estetska hirurgija, odnosi se na povećavanje usana, smanjivanje nosa, povećavanje grudi i stražnjice, ali imaju i druge stvari poput zatezanja lica i očiju i tako dalje.

Mnoge pjevačice su to uradile u nekim granicama normale, pa onda to i ne izgleda tako loše, ali mnoge su, možemo slobodno reći, i pretjerale. Na primjer, pjevačice starijeg reda poput Nede Ukraden i Lepe Brene, koje su za vrijeme bivše Jugoslavije bile na vrhuncu svoje karijere, danas su u potpunosti izoperisane i ne izgledaju ni blizu onome što smo viđali tada. Ali, na njima mnogi to ni ne podržavaju što su uradile s obzirom da su starije i da se te operacije dosta i vide.

Međutim, nije samo kod starijih pjevačica ovo trend, već i kod mlađih o kojim ćemo danas i da pričamo. Ispod se nalaze slike poznatih naših pjevačica poput Dare Bubamare, Violete Viki Miljković, Jelene Karleuše, Jane Todorović, Svetlane Cece Ražnatović. One su sve javno i pričale o svojim poduhvatima u estetskom svijetu, te ovo nije ni neobično što vidite. Ali kada ih uporedite sa fotografijama iz mlađih dana, dosta se primjeti razlika nekada i sada.